top of page

De CrossFit Teens lessen zijn specifiek bedoeld voor de leeftijdscategorie 12 t/m 17 jaar (al is leeftijd niet de belangrijkste indicator). Tijdens de Teens lessen maken jongeren kennis met de sport CrossFit. Waar de CrossFit Kids lessen nog ‘spelenderwijs sporten’ zijn, gaan we tijdens de CrossFit Teens lessen al echt aan de slag met uitdagendere workouts.

 

Wij zien dat kinderen op steeds jongere leeftijd interesse krijgen in het doen van krachttraining. En dat juichen wij toe. Het is goed voor kinderen en jongeren om aan krachttraining te doen. Op jonge leeftijd zorgt het ervoor dat kinderen sterker worden en meer zelfvertrouwen krijgen. Daarnaast neemt door krachttraining de botdichtheid toe – wat zorgt voor sterkere botten – neemt de insulinegevoeligheid toe – wat betekent dat de kans op diabetes op latere leeftijd afneemt – en neemt vanaf de puberteit ook de spiermassa toe.

 

Om fouten en blessures te voorkomen, adviseren wij kinderen altijd om alleen onder deskundige begeleiding te sporten. En niet met vriendjes of vriendinnetjes een traditionele sportschool binnen te stappen. Tijdens de CrossFit Teens trainingen wordt er specifiek gelet op het aanleren van de juiste techniek. Zo bieden we Teens de mogelijkheid om op instapniveau en onder optimale begeleiding kracht- en conditietraining te doen. We passen de CrossFit workouts waar nodig aan, aan de leeftijd en ontwikkeling van de jongeren. Bijvoorbeeld door een lager aantal herhalingen van een bepaalde oefeningen (volume) of lagere gewichten tot 80% van de maximale intensiteit.

Trainingen CrossFit Gennep

CROSSFIT TEENS

bottom of page