top of page
CrossFit Gennep Groepslessen_edited_edited.jpg

WAT IS CROSSFIT

Wat is crossfit

CROSSFIT IS VOOR IEDEREEN

CrossFit is er voor iedereen die graag fitter wilt worden. Jong en oud, iedereen is welkom en iedereen kan meetrainen. Alle oefeningen en bewegingen die bij CrossFit voorkomen zijn uit te voeren op verschillende niveaus. Zo werken CrossFit trainingen voor iedereen – mensen die net zijn begonnen en mensen die al jarenlang aan kracht- of conditietraining hebben gedaan.

Een CrossFit trainingsprogramma heeft namelijk altijd als doel om alle onderdelen van je gezondheid en fitheid te verbeteren. We focussen ons dus niet alléén op kracht of explosiviteit, maar we trainen alle 10 fysieke eigenschappen van het menselijk lichaam: cardiovasculair en respiratoir vermogen, uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, explosiviteit, snelheid, coördinatie, behendigheid, balans/evenwicht en nauwkeurigheid.

CrossFit Gennep

FUNCTIONELE OEFENINGEN

Van jongs af aan leren wij als mens om te staan, springen, klimmen, gooien en rennen. Het zijn natuurlijke lichaamsbewegingen die passen bij het dagelijks leven. De oefeningen die terugkomen in een WOD zijn vergelijkbaar met deze bewegingen uit het dagelijks leven. We noemen deze oefeningen daarom functionele oefeningen: een squat is bijvoorbeeld het gaan staan vanuit een zittende positie, een deadlift het van de grond tillen van een voorwerp.

Voorbeelden van CrossFit oefeningen zijn Cleans, Squats, Deadlifts, Push Presses, Box Jumps, Pull Ups en Wall Balls.

Wil je weten of CrossFit ook iets voor jou is?

Start dan nu met een gratis proefles bij CrossFit Gennep!

INSCHRIJVEN VOOR EEN GRATIS PROEFLES

CrossFit Gennep_edited.jpg

GEEN TRAINING IS HETZELFDE

Elke CrossFit training is anders. Door constant te variëren met oefeningen en combinaties van oefeningen is je workout nooit hetzelfde en voorkom je de welbekende ‘sleur’ van een standaard sportschool. Onze trainingen zijn elke dag weer anders.

CrossFit trainingen worden vaak WOD's genoemd. WOD staat voor Workout of the Day. Een WOD bestaat uit een specifieke warming-up, een kracht of techniek onderdeel en wordt afgesloten met een uitdagende workout.

MEER OVER TRAINEN BIJ CROSSFIT GENNEP

LEAVE YOUR EGO

AT THE DOOR

bottom of page